PWO känsla

Vad kan du vänta dig för känsla genom att ta en PWO? Förutom en massiv energi som i regel sitter i ungefär i 2 timmar så kommer även ditt mentala fokus blir bättre. Om du vill få ut maximalt av din PWO så gäller det dock att vara någorlunda laddad och tycka det här med att träna på gym är något kul. Vi kan se det så här;

Om du tar en PWO och har en väldigt dålig inställning till gymmet, det vill säga tycker det bara är jobbigt och segt att gå till gymmet. Visst kommer du känna av en kick men den kommer inte alls vara i närheten av den boost du skulle fått om du vore riktigt peppad.

De gånger som PWO känslan blir som bäst, vi kallar den ”PWOad” är när du gått och längtat till gymmet hela dagen och snart är det äntligen dags. Har du ett grundläggande sug att prestera så bra som möjligt och sen tar en dos pre-workout så kommer den kicken ge dig alla möjligheter att faktiskt göra det du vill, att prestera som aldrig förr och göra ett riktigt bra gympass.

Skifta pre-workout ofta

Om vi kollar närmare på ingredienserna i PWO på kan vi snabbt se att några grundläggande ingredienser finns i de flesta produkter. Du som testat några olika burkar vet dock att effekten är olika. Ibland kan den olikheten vara enorm och ibland är det högst minimal.

Du har säkert också känt att de kickar du får från de första gånger är svårt att toppa, utan att ta större doser. Att ta lite mer kan vara en lösning, men om tar mer och mer så blir det lätt för mycket till slut. Orsaken till att du blir mer immun är att kroppen vänjer sig vid en vis sorts ingredienser. Det smartaste jag tycker du kan göra för att motverka att en PWO tappar i effekt är;

Skaffa 3-4 olika PWO burkar som du kan snurra runt på. Du behöver inte byta varje pass med kanske efter 2-3 pass. Själv tar jag sällan samma produkt mer än några gånger innan jag går på nästa. Visst kan det bli aningen dyrt och självklart är det långt ifrån alla som vill lägga ut så mycket pengar på PWO. Men du som är inbiten pwo-fantast och mer än gärna lägger ner mycket på den här sortens produkter, testa att skifta pre-workout ofta.

Lägg till egna ingredienser

Har du en PWO som du tycker är väldigt bra men trots allt saknar något med? Det kan vara att du inte får tillräckligt med stickningar eller så mycket pump du önskar. En god nyhet är att det på ett relativt enkelt sätt går att göra om den ”skapliga PWOn” till en riktigt bra, det gäller bara att tillsätta några ingredienser. Hur tusan vet jag vilka ämnen som ska i då kanske du frågar dig?

Här kommer en lista på det vanligaste du kan tillsätta;

Energi – Tycker du att din PWO inte ger tillräcklig energi kan en lösning vara att ta en extra koffeintablett på 100 eller 200 mg. Billigt och väldigt effektivt! Koffein ger även ett bättre fokus på träningen.

Pump – Pump får du när blodkärlen vidgas och det gör dom bland annat av ämnena arginin och agmatin.

Stickningar – Är du en person som fullständigt älskar den stickande känslan vissa PWO kan ge med saknar det i den du använder nu? Då är det beta alanin du ska tillsätta i din pre-workout.

Gå till första sidan för tips på bra PWO >