Vanliga frågor om Pre-workout tillskott

Fråga: Är pre-workout kosttillskott säkert för kvinnor?

Svar: Ja de är säkra, men vi rekommenderar att du startar med en halv portion för att bedöma din tolerans. Använd inte någon pre-workout kosttillskott om du är gravid eller ammar.

Fråga: Är det okej om jag tar min pre-workout produkt på fastande mage?

Svar: Ja, pre-workouts ger bäst resultat på tom mage. Om du är känslig för koffein och du får en orolig mage så prova att äta ett litet mellanmål innan du tar kosttillskott kanske det kommer att lindra dessa problem.

Fråga: Ska jag ta min pre-workout produkt på mina off dagar?

Svar: Du kan, men vi rekommenderar inte det. Syftet med en pre-workout tillskott är att hjälpa dig boosta dina energi nivåer, blodflöde, och fokus under ett träningspass.

Fråga: Kommer jag bli beroende av pre-workout tillskott efter långvarig användning?

Svar: Ja, över tid. På grund av den stimulerande karaktären hos de flesta pre-workout produkter, kan ditt nervsystem utvecklar en tolerans mot effekterna av en pre-workout. Som en tumregel rekommenderar vi att du inte ska använda en pre-workout
längre än 6 veckor. Efter den tiden bör du göra ett uppehåll på en 1-2 veckors innan du använder pwo igen Det är också bra att variera mellan olika pwo med olika innehåll.

Fråga: Jag har tagit för mycket pre-workout och har extrem hjärtklappning och är yr i huvudet. Vad ska jag göra?

Svar: Drick vatten och ta det lugnt är vårat bästa tips. Har du hjärtklappning och är yr i huvudet har du kanske överdoserat mängden pwo. Låt bli att höja pulsen och blodflödet ännu mer om du känner att nåt inte står rätt till. Hjälper inte vatten och vila är det säkrast att ringa 112.

 

Kort och gott:

1. Använd pre-workout i samband med dina träningspass.

2. Ta så många skopor det står på förpackningen. Känn försiktigt vad som är en bra dos för dig.

3. Använd aldrig pre-workout under lång sammanhängande tid. 6 veckor bör följas med 1-2 ”viloveckor”

 

Med våran aktuella topplista för alla de bästa pre-workout just nu får du en överblick vad marknaden i Sverige har att erbjuda.

Dags att komma igång och ta din träning till nästa nivå!